Acum un minut, o ora, o zi, o luna sau ani toate sunt trecut.
Starile anevoioase, bolile sunt reziduuri ale unui trecut in care persistam si pe care il lasam inca sa traiasca in timpul nostru prezent.
Resentimentele, ranchiuna, ura, ipocrizia, minciuna, aroganta, trufia, perfidia, frustrarea, trufia, neiertarea, necredinţa, falsitatea, amânarea, egoismul, lipsa de armonie, lipsa de iubire, agitatia, frica, graba, stresul, controlul, judecata de sine si a celor din jur, batjocura, promiscuitatea si alte cate si mai cate toate puse in acelasi sac, pe umerii nostri si ne fac atat de grei.
Si asa vei ajunge sa oftezi si sa te intrebi de ce?
Si asa vei ajunge sa cauti fara sa gasesti.
Si asa vei ajunge sa te pierzi pe tine si pe ceilalalti.
Si asa vei ajunge sa aduni si sa tot aduni.
Pana cand?
Pana vei spune stop. Pana vei apasa cu piciorul pe frana pana in podea si te vei fi saturat sa vietuiesti fara sa deschizi ochii sufletului.
Cand vei privi adanc in tine, vei gasi lumina de la capatul tunelului. Vei intelege ca doar iubindu-te vei putea iubi.
Vei accepta fiecare stare si o vei iubi.
Vei accepta oamenii, le vei accepta alegerile, te vei accepta.
Vei descoperi ca omul cel mai frumos zace de atata amar de vreme in tine, dar l-ai inchis in spatele dulapului si ai uitat, ai aruncat tot ceea ce ti-a displacut, tot ceea ce nu ai fost in stare sa iubesti peste el, l-ai imbacsit cu un alt eu, si te-ai imbatat in fiecare ceas al vietii tale exact ca un alcoolic. Ai baut cu nesat, crezand ca fiecare gura te va duce catre mai bine, mai mult, catre fericire, dar nu ai citit niciodata eticheta pe care era stantat cu litere boldate: I L U Z I E.
Dupa ce te vei fi scos din dulap, invata sa citesti din nou, scoate-ti ochelarii caci vezi si fara ei, lasa apa sa-ti spele sufletul si lasa-te sa fi, iar trecutul lasa-l acolo unde a ramas, fara sa-l tragi dupa tine o viata.
E necesar sa te iubesti pe tine si pe cei care au fost acolo. E necesar sa iti accepti alegerile, dar si pe ale lor. Poti alege orice si asta e minunat.
O zi in care sa te iubesti.
O zi in care sa vezi lumina de la capatul tunelului.
Las-o sa te ghideze.

” Va las pacea, va dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o da lumea. Sa nu vi se tulbure inima, nici sa nu se inspaimante.”

20130504-161709.jpg

Reclame