Ceea ce un om traieste in interior stie doar el.

Ai dreptul sa critici sau sa fii in dezacord?
NU.

Ce poti face?
Sa intelegi ca asa functioneaza sau ca o serie de factori (interiori si exteriori) au rezonat sau nu cu el.

Nu face sens?
Poti sa o consideri ca pe o chestie de gust/preferinta, dar tine cont ca ceea ce se petrece este mult mai complex.

Cand un multumesc te poate ingenunchea de emotie?

a. Cand nu te astepti si din punct de vedere emotional ai nevoie de o confirmare, de o asa zisa “mana intinsa”, sau chiar ai nevoie de dragoste (in diferitele ei forme). Ce face interiorul tau sa traiasca mai intens acest mesaj este tocmai faptul ca celalalt nu cunoaste starea ta emotionala si nici nu este in apropierea ta pentru a o percepe.

b. Atunci cand ajutorul pe care tu l-ai oferit nu a fost tangibil si nici nu ai facut ceva pentru el. Este ca si cum ai merge pe strada, pe acelasi drum spre casa, pe care il parcurgi cel putin de luni pana vineri si un individ apare in fata ta si iti spune: “Stii, pentru 2 secunde zambetul tau mi-a inseninat ziua. Iti multumesc.”

Cat despre aprecierile pe care le primim poate ca uneori mai des alteori mai rar si nu avem ochi sa le vedem sau sa le tratam cu importanta corespunzatoare, primele au devenit ticuri iar cele din urma nu le-am primit la momentul potrivit (dupa prea mult efort sau prea multa dezamagire).

Avem dreptul sa criticam, sa fim in acord sau in dezacord cu orice dar nu cu sentimentele pe care o persoana le traieste, putem in schimb sa intelegem ce l-a determinat sa simta.

Iti doresc ca macar o data in viata sa te simti in rezonanta cu cei din jur.

Anunțuri